BIH

Bećirović: Istup DF-a je jadan i primitivan, stotinjak funkcionera napustilo stranku

Avaz.ba

1.2.2018

Šef Kluba zastupnika Demokratske fronte (DF) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Bećirović ocijenio je jadnim i primitivnim jučerašnje saopćenje DF-a o odluci zastupnika Nedžade Avdić, Lejle Didik-Sarajlić i Jasmina Kadića da napuste stranku.

Kako su u saopćenju naveli iz DF-a, Avdić, Didik-Sarajlić i Kadić već mjesecima su tražili "uhljebljenja u drugim strankama".

Zbog svega, Bećirović je reagirao na Facebooku.

- Jadno je i primitivno "saopćenje" mog DF-a koje se tiče izlaska dviju zastupnica i jednog zastupnika iz stranke. Umjesto da se pozabavi razlozima zašto je stotinjak nositelja funkcija napustilo stranku, pokušava se primitivnim vrijeđanjem zabaviti publika i skrenuti pažnja sa stvarnih problema. Sigurno je da su Nedžada Avdić, Lejla Didik-Sarajlić i Jasmin Kadić bez mrlje na sebi i da su ugledniji članovi svojih zajednica od pisca svih onih izmišljotina - napisao je Bećirović na svom Facebook profilu.

Inače, Bećirović je još u maju prošle godine zajedno s Lejlom Didik-Sarajlić, Nedžadom Avdić i Jasminom Kadićem podnio ostavke na sve stranačke funkcije u DF-u. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.