BIH

Konaković na skupu A-sda: Borbu za BiH nastavljamo zajedno

A. Kuburović

Avaz.ba

3.2.2018

Stranka demokratske aktivnosti (A-sda) održala je danas svečani skup povodom obilježavanja desete godišnjice osnivanja. Svečanosti je prisustvovao i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, koji je istaknuo kako podržava stranku koja je opstala na teškom tlu BiH, gdje pravila određuju veliki igrači.

Konaković je rekao kako su tokom rata BiH branili ljudi koji su bili "najbolji među nama i kojima nije bilo stalo do funkcija, a da su nakon rata nastale sasvim druge okolnosti".

- Nisu to više meci i granate, to su fotelje, službena vozila, reprezentacije, dobre plate i sigurnost koju fotelje znače, benefite članovima porodica i stranaka, prijateljima. E, tada više nisu najbolji među nama na pozicijama koje bi trebale biti liderske, niti se oni pitaju za nešto. Možda sam ličan, jer imam političku turbulenciju kroz koju ste vi prošli i zato cijenim i podržavam što ste u ovih 10 godina radili i opstali na teškom tlu BiH u kojem veliki igrači imaju pravila, a mali skoro ne opstaju. Vi jeste, i od srca vam čestitam - kazao je Konaković.

Također, rekao je da miru i stabilnosti uvijek postoji prijetnja s druge strane, jer ga kreiraju ovi što im je do funkcija, te ga ugrožavaju vrlo često zbog benefita i funkcija onih koji, nažalost, u takvim strukturama opstaju.

Istaknuo je da mu je teško gledati da na javna mjesta u Kantonu Sarajevo primaju one koji su bliski nekome na radna mjesta koja im nisu potrebna, dok čekaju šehidske porodice i zlatne značke i tako dalje.

On je rekao da će ovu godinu nastaviti zajedno, ističući kako mu je bila čast razgovarati s nekim osobama proteklih dana.  

- Vjerovatno mnoge zanima kako zajedno, možda od iste partije - kazao je Konaković. 

Prisutnima se obratio i penzionisani general Atif Dudaković, koji je kazao kako nije slučajno da A-sda ne potječe slučajno iz Cazina te da je tokom godina sazrela, evauirala, u smislu borbe za ideju o kojoj je govorio premijer KS. 

On je dodao kako se nada da će crvene kartone dobiti oni koji nisu znali na ovoj političkoj sceni voditi narod u BiH te poželio sreću da oni koji žele dobro BiH dobiju i funkcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.