U Prijedoru 3.000 potrošača bez struje, u Bosanskom Novom još 90 trafostanica bez napona

U Prijedoru 3.000 potrošača bez struje, u Bosanskom Novom još 90 trafostanica bez napona

Vanja Bajić, rukovodilac Radne jedinice „Elektrodistribucija„ Bosanski Novi, potvrdio je da je na području ove općine i Krupe na Uni još 90 trafostanica bez napona. 

- Od jučer su na terenu sve ekipe, 30 radnika, koje rade od ranih jutarnjih sati na otklanjanju kvarova. Locirano i je 20-ak stubova koji su popadali pod težinom snijega. Najteže je stanje u Krupi na Uni, u krajnjim trafostanicama u Osretku i Buševiću – kazao je Bajić.

Prema njegovim prognozama, do kraja dana pod naponom bi trebalo biti još najmanje 70-ak trafostanica, a ekipe u hodu i u skladu s mogućnostima otklanjaju kvarove koje uočavaju na terenu.

Dalibor Pavić, direktor RJ „Elektrodistribucija„ Prijedor, rekao je da je dio kvarova na elektromreži zbog kojih je jučer bez struje ostalo 20 posto potrošača s područja Prijedora i Oštre Luke u međuvremenu otklonjen.

- Trenutno je bez struje oko 3000 potrošača. Područja Ljubije, Mrakovice, Tomašice, Busnova, Potkozarja, Kozina i Dragotinje su mjesta s najviše kvarova. Računamo da bi taj problem mogao biti riješen do kraja dana - naveo je Pavić.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH