BIH

Uživanje u zimskim radostima, sportskim takmičenjima i dobrom kotliću na Kozari

M.Z.

4.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Na Kozari je danas održana dvanaesta po redu privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari”. Manifestaciju, koja za cilj ima promociju zimskog turizma, su na 45 centimetara snijega obilježila neobična sportska takmičenja, poput trčanja parova s vezanim nogama, trčanja s loptom na čelu, gađanja piramide, ali i gastro takmičenja u kojim se tražio najbolji kotlić.

U sportskim takmičenjima učestvuje devet ekipa, a u gastro takmičenjima čak 30, sedam srednjih škola, deset lovačkih udruženja i 13 planinarskih društava i odreda izviđača. Sve pripremljeno moglo se i degustirati, a Lovačko udruženje “Srndać” je za posjetioce pripremilo i dva kazana čaja, i po kazan čorbe i pasulja.

Organizatori manifestacije su Grad Prijedor, turističke organizacije iz Prijedora, Bosanske Dubice, Bosanskog Novog i Nacionalni park “Kozara”. Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor, a organiziranje su pomogli Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Vlade RS i prijatelji manifestacije. Proglašenje pobjednika najavljeno je za 15 sati i 30 minuta.

Na Kozaru je danas stiglo 26 autobusa s područja prijedorske i banjalučke regije. Organizator je problem sa strujom riješio uz pomoć agregata, a prisutne zabavljaju pjevačke grupe i tamburaši.

Foto: D. Stojnić


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.