BIH

„Kamerni teatar 55“ otvara školu glume u Srebrenici

Načelnik Grujičić i Emir Hadžihafizbegović

S. Sma.

6.2.2018

Direktor „Kamernog teatra 55“ glumac Emir Hadžihafizbegović i načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić danas su u Srebrenici potpisali memorandum o osnivanju škole glume za srebreničku djecu. 

- Narednih pet mjeseci 19 bh. glumaca će za oko pedesetak srebreničkih mališana u Kulturnom centru Srebrenica držati nastavu glume. Općina se obavezala da će osigurati oko 100 smještaja za predavače ove škole, a projekt će podržati nekoliko već poznatih donatora. Do polovine ove godine, mladi srebrenički glumci uz pomoć profesora pripremit će pozorišnu predstavu „Petar Pan“, čija će premijera biti izvedena u Srebrenici, a nakon toga u svim bh. gradovima - pojasnio je za „Avaz“ direktor Hadžihafizbegović.

Srebrenički načelnik Grujičić izrazio je zadovoljstvo ovim projektom i pružio svu potrebnu pomoć za nesmetano izvođenje nastave glume.

- Zahvalan sam Hadžihafizbegoviću na ovoj ideji i projektu, prije svega što će ta škola okupiti oko pedesetero djece svih nacionalnosti ovog grada i što će on u svijet poslati pozitivnu poruku ovog grada, u kojem ima suživota i budućnosti - naglasio je Grujičić, dodajući da se nada, da će neko od polaznika ove škole  postati poznata glumačka ličnost u BiH i šire.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.