BIH

Izdat meteoalarm u Hrvatskoj, a evo šta čeka BiH

( Arhiv)

Srna/Avaz.ba

6.2.2018

U Hrvatskoj je meteoalarm za sutra izdao niz upozorenja zbog snijega, poledice i jake kiše na Jadranu.

Snijeg je večeras pao na karlovačkom i zagrebačkom području, ali se prava promjena širom zemlje očekuje sutra, prenose hrvatski mediji.  U gorju se sutra očekuje do 30 centimetara snijega, a na Jadranu osim padavina i olujna bura. 

Za Jadran su na snazi upozorenja zbog moguće obilne kiše, ali i jakih i olujnih udara bure - i do 115 kilometara na sat.

U Bosni i Hercegovini se narednih dana očekuje oblačno vrijeme sa jačim padavinama.

U srijedu, sedmog februara, u Bosni i Hercegovini oblačno. Snijeg se prognozira uglavnom u Krajini, ujutro i u sjevernim područjima Bosne.U Krajini može pasti novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim dijelovima zemlje kiša. Na planinama će padati snijeg. 

Temperatura zraka u Krajini između -1 i 3°C. U većem dijelu Bosne jutarnja temperatura zraka između 2 i 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C. 

U četvrtak, osmog februara, u Bosni i Hercegovini oblačno. Slab snijeg se očekuje ujutro u Krajini. U ostalim dijelovima zemlje povremeno slaba kiša. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.

U petak, devetog februara, u Bosni oblačno, a u Hercegovini djelomično vedro.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 2°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U subotu, desetog februara, u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni se prognozira slab snijeg ili susnježica. 

Temperatura zraka u Bosni između -2 i 3°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 6 i 10°C.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.