BIH

Omerbegović-Arapović: SBB je pokazao da je odgovorna politička stranka koja nije dozvolila krizu u FBiH

Omerbegović-Arapović: Velika odgovornost na SBB-u ( F. Fočo)

D.K./E.T.

7.2.2018

Savez za bolju budućnost (SBB) BiH u prošloj godini je pokazao da je odgovorna politička stranka koja nije dozvolila krizu u FBiH - kazala je danas u Sarajevu Adisa Omerbegović-Arapović, potpredsjednica SBB-a nakon sastanka s Marinkom Čavarom, predsjednikom Federacije BiH.

- Naša odluka da stavimo na raspolaganje ostavke naših ministara u Vladi FBiH je stajala, i naravno, nakon ovog razgovora s predsjednikom FBiH, ostaje da organi stranke u konačnici odluče da li će naši ministri podnijeti ostavke - rekla je Omerbegović-Arapović.

Tokom sastanka, kojem su prisustvovali i predsjednici klubova SBB-a u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta FBiH Nasir Beganović i Fuad Hadžimehmedović, razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji, ali poseban akcenat je bio na najavljenim ostavkama ministara SBB-a.

Međutim, u ovom trenutku je sada već očigledno, nakon razgovora, da ustavni poredak Federacije zaista stavlja veliku odgovornost na SBB i mislim da smo zaista taoci jedne takve situacije i da bi takav potez polučio veoma negativan rezultat u situaciji u kojoj se, nažalost, često spominju vrlo destruktivne riječi poput "rata" - rekla je Omerbegović-Arapović.

Dobili smo šamar i kada je pristupanje EU u pitanju, nastavila je Omerbegović-Arapović, u jednoj situaciji gdje smo pokazali odgovornost i prema penzionerima, i prema policajcima.

Mislim da ćemo i ovaj put pokazati odgovornost prema ovoj zemlji i nećemo dozvoliti da dođe do jednog destruktivnog talasa samo zato što bi SBB-ovi ministri podnijeli ostavke. Dakle, ostajemo u Vladi FBiH i u svakoj situaciji koja će doći procijenit ćemo šta je to u interesu građana Federacije, ali i u konačnici BiH. Na kraju krajeva, mislim da ćemo donijeti odluku koja će donijeti više koristi, a manje štete - poručila je Omerbegović-Arapović.

Video: Evelin Trako

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.