BIH

Borenović: Vlada RS je poslanicima dostavila sve tri stranice ugovora o novom zaduživanju, a Vijeću ministara 55

G. D.

7.2.2018

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da je Vlada RS narodnim poslanicima dostavila svega tri stranice ugovora o novom zaduživanju, dok je isti dokument upućen Vijeću ministara BiH na 55 strana.

- Zar narodni poslanici ne mogu dobiti isti dokument kao i oni koji sjede u Vijeću ministara? Zar to nije izdaja? Jeste, to je veleizdaja! U dokumentu koji je dostavljen Vijeću ministara stoji da se za konsultantske usluge izdvaja 20 miliona eura, a u dokumentu koji je dostavljen poslanicima u NSRS stoji da se za te namjene izdvaja svega pet miliona evra. Jedan dokument je falsifikat - kazao je Borenović.

On je istaknuo da je opozicija zbog toga odlučila da ostane u sali i da građane RS upozna sa lažnim i kriminalnim akivnostima Vlade RS.

- Sutra ćemo upoznati građane i sa detaljima zaduživanja kada su u pitanju autoputevi - rekao je Borenović.


Vukota Govedarica je rekao da se ovdje ne radi o hitnoj proceduri. 

- Odluke ne mogu da se razmatraju u hitnoj proceduri. Parlament je nedavno to sam priznao da se odluke ne mogu donositi po hitnoj proceduri, a danas imamo nesto drugacije - primjenu dvostrukih aršina. Ne znam po kojem pravilu Parlament odlučuje drugačije i kako guraju ove odluke po hitnom postupku i zašto guraju ove odluke koje se očigledno moraju usvojiti ove sedmice? Oni su se nadali da ćemo izaći, ali mi ćemo iznijeti sve činjenice. Neki navodi iz ovih dokumenata nisu istiniti - kazao je Govedarica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.