BIH

Završeno glasanje u Općini Kreševo: Od osam odabrana tri projekta

Kreševo: Građani uređuju MZ

Z. K.

7.2.2018

U Općini Kreševo završeno je glasanje za odabir projekata koje će se implementirati u sljedećoj godini, potvrđeno je u Općini. Naime, građanima su imali mogućnost da se elektronskim ili pisanim putem izjasne o projektima za koje bi voljeli da se implementiraju. 

- Građani su od osam predloženih projekata odabrali tri koja će biti realizirana do 30.11. 2019. godine. Projekti vrijednosti do 6.000 koje su građani predložili odnose se uglavnom na uređenje dijelova Mjesnih zajednica – rečeno je iz Općine Kreševo.

Iz općine su dodali da će u četvrtak u 13 sati u općinskoj vijećnici biti službeno proglašenje projekata odabranih u okvir općinskog projekta ''Participativni budžet'', a proglašenju će prisustvovati predlagači odabranih projekata te članovi radne skupine.

Osam predloženih projekata su uređenje ograde groblja u Kojsini, čišćenje kanala i propusta u MZ Crnići, proširenje mosta u mjestu Polje, uređenje dječijeg igrališta u centru Kreševa, uređenje korita rijeke Kreševke i ugradnja drvenih kaskada te obnova ograde i prilaza Crkve u Crnićima, uređenje korita Jaza i postavljanje ograde i kapija na mjesno groblje ''Troska''.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.