Cvijanović u Vašingtonu razgovarala sa šefom MMF-a uoči Izvršnog odbora

Cvijanović u Vašingtonu razgovarala sa šefom MMF-a uoči Izvršnog odbora

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Vašingtonu sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Nadimom Ilahijem uoči Izvršnog odbora MMF-a koji će biti održan 9. februara.

Sagovornici su tokom sastanka ukazali na neophodnost očuvanja aranžmana s obzirom na njegovu povezanost sa reformskom agendom, a istovremeno i izazove koje nosi izborna godina, saopćeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Cvijanović je u ime Vlade Republike Srpske iskazala spremnost da se nastavi sa ispunjavanjem uslova definisanih pismom namjere i izrazila očekivanja da će se na isti način ponašati ostali nivoi vlasti u BiH.

- Za očekivati je da će nakon zasjedanja Izvršnog odbora MMF-a, BiH biti isplaćena tranša u iznosu od 145 miliona KM od čega 50 miliona za Republiku Srpsku - navedeno je u saopćenju.

Cvijanović je zahvalila predstavnicima MMF-a za korektnu saradnju koju Vlada Srpske ima sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom i ličnom naporu šefa misije MMF-a za BiH Ilahija i njegovih saradnika u prevazilaženju određenih kriznih situacija u prethodnom periodu tokom realizacije aranžmana. 

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH