BIH

Crnadak u odvojenim susretima sa ambasadorima Japana i Kraljevine Švedske

Fena

7.2.2018

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u oproštajnu posjetu veleposlanika Japana u BiH Kazuju Ogavu (Kazuyu Ogawu) i u radnu posjetu veleposlanika Kraljevine Švedske u BiH Andersa Hagelberga, s kojima je razgovarao o razvojnim projektima te evropskom putu BiH.

Crnadak je u razgovoru s veleposlanikom Ogavom istaknuo je da BiH i Japan imaju razvijene odnose u svim područjima, kao i nadu za još većim investicijama i ekonomskim aktivnostima Japana u BiH. Zahvalio je veleposlaniku Ogavi na angažmanu i uspješnoj saradnji tokom mandata u BiH, a sagovornici su razmijenili mišljenja i o planiranim projektima i aktivnostima Vlade Japana u BiH.

Na sastanku ministra Crnatka i veleposlanika Hagelberga je ocijenjeno kako su bilateralni odnosi između BiH i Kraljevine Švedske dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja. Ministar Crndak je ponovio koliko je važna regionalna saradnja te kako je temeljni cilj BiH put u EU. S tim u vezi ministar je obavijestio veleposlanika Hagelberga i o predstojećoj Konferenciji zapadni Balkan u EU koja će biti održana u Banjoj Luci 23. februara ove godine.

Veleposlanik Hagelberg je najavio kako Kraljevina Švedska nastavlja ulaganje u razvojne projekte u našoj zemlji. Dodao je da će Švedska nastaviti da pomaže BiH na putu europskih integracija, naročito nakon nedavnog predstavljanja dokumenta Europske komisije Strategija o proširenju EU za zapadni Balkan, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.