BIH

Čavara zahvalan UN-u za potporu na izgradnji međusobnog pomirenja u BiH

Avaz.ba

8.2.2018

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je posebnog savjetnika glavnog sekretara Ujedinjenih naroda za prevenciju genocida Adama Dienga.

Prilikom posjeta, Dieng je potvrdio potporu UN-a Federaciji BiH i BiH, istaknuvši kako je zapadni Balkan, zbog svoje bolne prošlosti, prioritet ovoj svjetskoj organizaciji u nastojanjima da se na odgovarajući način očuva sjećanje na sve žrtve, i tako izgrade pretpostavke pomirenja.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je UN-u za potporu na izgradnji međusobnog pomirenja u Bosni i Hercegovini i lično savjetniku glavnog sekretara Ujedinjenih naroda za prevenciju genocida Adamu Diengi za promoviranje ideje, svijeta bez ratnih zločina, genocida i mržnje.

- Ne trebamo se umoriti u traženju zajedničkog pravca za sve nas, i u Bosni i Hercegovini i cijelome svijetu, kako bi se naše države razvijale bez sukoba i konflikata. Zahvaljujem UN-u i Vama lično što radite na tome da pomognete Bosni i Hercegovini ići jednim mirnim putem u sigurnu i svijetlu budućnost - istaknuo je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.