BIH

Klub za zabavu i rekreaciju osoba s invaliditetom

Klub za osobe s invaliditetom

Piše: Al. B.

13.2.2018


U Goraždu je otvoren Klub za zabavu i rekreaciju osoba s invaliditetom. Njegov osnivač je Savez za sport i rekreaciju osoba s invaliditetom Goražde, koji okuplja skoro stotinu članova. Predsjednik Saveza Senad Hasović ističe da je na ovaj način finalizirana dugogodišnja ideja da se osobama s invaliditetom omogući da se okupljaju, druže i rekreiraju u prostoru koji ispunjava takve uvjete, čime će njihov život biti sadržajniji.  


- Ovdje će se susretati i družiti se ratni vojni invalidi, paraplegičari, civilne žrtve rata, osobe oboljele od cerebralne paralize... Ovo je prilika i da ih pozovem da se učlane u naš klub, gdje su im na raspolaganju streljana, stolovi za stoni tenis, moći će igrati šah, bilijar, društvene igre ili pikado – dodaje Hasović.


Hasović: Dugogodišnja ideja

Savez za sport i rekreaciju osoba s invaliditetom nasljednik je Udruženja kojeg su 1999. godine osnovali ratni vojni invalidi. Njegovi članovi na takmičenjima u BiH ostvarili su brojne uspjehe, o čemu svjedoče priznanja i pehari koji krase prostorije novootvorenog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.