Upoznajte Zorana Grahovca, najboljeg studenta Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci

G. DAKIĆ
14.02.2018 08:02

Foto: Grahovac: Diplomirat će s prosjekom 9,58

Dva puta je biran za najboljeg studenta Mašinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Dobio je plaketu za razvoj banjalučkog visokog školstva i nesebično zalaganje za razvoj Studentskog parlamenta. Osvojio je bronzanu medalju na takmičenju u znanju, a lani je uvršten među šest najboljih studenata Univerziteta u Banjoj Luci. Zoran Grahovac ujedno je i najbolji student banjalučkog Mašinskog fakulteta.

- Diplomirat ću prosječnom ocjenom 9,58 i ti rezultati govore da sam jedan od najboljih studenata mašinstva do sada u gradu. Nadam se da to nije isuviše neskromno – ističe Grahovac.

Od početka je, kaže, znao da je mašinska struka u velikoj ekspanziji i da dobar stručnjak može itekako dobro živjeti od ovoga posla. Zoran je izabrao smjer mehatronike koji nudi širok spektar mogućnosti, jer kombinira i mašinstvo i informatiku i elektrotehniku.

- Mnogo sam putovao i bavio se sportom. Sa kolegama sam osvajao medalje u rukometu na mašinijadama. Učio sam mnogo, a potom sam se odmarao. Za sve postoji vrijeme, ali ga treba znati pravilno rasporediti – navodi Zoran.

Dodaje da je u prethodnih nekoliko godina bilo malo posla za mašinske inžinjere, ali sada se, kaže, privreda budi.

- Razvijaju se mala i srednja preduzeća i mašinci su traženi – poručuje on.

Ostao bih ovdje 

- Odlazak u inostranstvo nije bauk. Studiranje u drugim zemljama može da donese nova iskustva i poznanstva i unaprijedi znanje. Problem je kada ljudi bježe jer ovdje nemaju egzistenciju. Što se mene tiče, ako bih imao dobre uslove, naravno da bih ostao ovdje da živim i radim – kaže Zoran.

NA VRH