BIH

Konstituiran Kantonalni odbor SBB-a SBK: Purić i Švago kandidati za predsjednika

Piše: K. K.

13.2.2018

Večeras je u Travniku održana konstituirajuća sjednica Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost (SBB) Srednjobosanskog kantona. Nakon verifikacije članova novog saziva KO SBB SBK predložena su dva kandidata za predsjednika Kantonalnog odbora: dr. Zulfo Purić, prijedlog Općinskog odbora SBB Travnik i Almir Švago, prijedlog Općinskog odbora SBB, Donji Vakuf.

Članovi Kantonalnog odbora su podržali ove dvije kandidature, a nakon ovjere u centrali Saveza za bolju budućnost BiH u Sarajevu glasat će se za novog predsjednika. Prethodno je od kandidature odustao Mujo Zulum koji je predložen od strane Općinskog odbora SBB Fojnica.

- Zahvalio bih se svim općinskim organizacijama Saveza za bolju budućnost u Srednjobosanskom kantonu na uspješno provedenim unutarstranačkim izborima. Samo timskim radom možemo doći do dobrih rezultata i uspjeha. – kazao je dr. Zulfo Purić, v.d. predsjednika Kantonalnog odbora SBB SBK.

Konstituirajuću sjednicu vodio je Samir Pinjo, član Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost Srednjobosanskog kantona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.