BIH

Novi predsjednik KO SBB Goražde Sanel Mušović: Nisu potrebni razarajući projektili da bi se uništila jedna zemlja

Sanel Mušović, novi predsjednik KO SBB Goražde (lijevo)

Al. B.

13.2.2018

Sanel Mušović izabran je za predsjednika, a Muamer Omanović za potpredsjednika Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost Goražde. 

Mušović je profesor orijentalnih jezika i književnosti, aktuelni je poslanik u Skupštini BPK Goražde i u Domu naroda Parlamenta FBiH, dok je Omanović magistar ekonomskih nauka i također je poslanik SBB-a u Skupštini BPK Goražde. 

Konstituirajućom sjednicom novoizabranog Kantonalnog odbora okončan je proces unutarstranačkih izbora Saveza za bolju budućnost i u ovom dijelu BiH. 

Čestitke novim članovima rukovodstva, u ime organa stranke, uputio je Damir Arnaut, potpredsjednik SBB BiH.  

Mušović je kazao da očekuje dobre rezultate na oktobarskim izborima, te da će se među osnovnim ciljevima SBB-a naći zaustavljanje odlaska stanovništva i poboljšanje obrazovnog sistema u BPK. 

– Želio bih vam prenijeti jednu poruku istaknutu na ulazu u jednu školu. "Nisu potrebne atomske bombe i razarajući projektili da bi se uništila jedna zemlja. Dovoljno je obezvrijediti obrazovni sistem u njoj. Jer u zemlji bez znanja pacijenti umiru na rukama doktora, zgrade se ruše pred očima inžinjera i arhitekata, novac nestaje u proračunima ekonomista, pravda nije prepoznatljiva sudijama, a ljudskost izumire izostankom vjerskih učenjaka. Nacija koja ne vodi brigu o obrazovanju ide u nestanak." U tom cilju, kao prosvjetni radnik mogu reći da ćemo svi zajedno dati veliki doprinos poboljšanju obrazovnog sistema na području našeg kantona, te iznaći mjere kako bismo zadržali ljude na ovih 22 kilometra Drine – poručio je Mušović.

Prethodno je održana i sjednica Gradskog odbora SBB Goražde, na kojoj je za predsjednika izabran Muradif Kanlić, dok će dužnost potpredsjednika obavljati Jadranko Mulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.