BIH

IO SDA KS pokrenuo proceduru za smjenu Konakovića, čeka se odluka Predsjedništva stranke

A. Kuburović

K. KEŠMER

14.2.2018

Počela je sjednica Predsjedništva SDA, na kojoj bi trebala biti odlučena sudbina premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konaković, koji je napustio ovu stranku. 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, kao ni ostali funkcioneri nisu bili raspoloženi za izjave za medije. 

Za 19.00 sati najavljena je pres-konferencija, na kojoj će se, kažu iz SDA, znati mnogo više. 

Asim Sarajlić, predsjednik KO SDA KS potvrdio je da je Izvršni odbor SDA KS donio odluku da se ide u smjenu premijera Elmedina Konakovića.

Kako je kazao, svjestan je političkog momenta u kojem se sve dešava, te je dodao da je tačno da bi eventualna smjena Konakovića značila i smjenu kompletne Vlade KS. 

- O tom procesu, odnosno da li će SDA imenovati novog premijer ili vladu, morat ćemo razgovarati s našim partnerima u vlasti. Da li će to biti tehnička vlada vidjet ćemo, kaže Sarajlić.

On je potvrdio da je Izvršni odbor SDA KS donio odluku o isključenju iz stranke Kemala Ademovića, Mirze Selimbegovića i Elvedina Okerića, kao i Nermina Muzura i Tarika Stambolića, koji su podržali Konakovića.

Dodao je da će se na sjednici Predsjedništva govoriti i o problemima u drugim gradovima, između ostalih i u Tuzli.

- Izborna je godina i jasno je da vrvi u SDA. Neki se žele bolje pozicionirati unutar stranke i to je uredu, al se moraju poštivati neka pravila. I o tome ćemo danas razgovarati, rekao je Sarajlić. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.