BIH

Garaplija: Neka Konakovićev kum i prebjeg objasni ko su ubice Ugljena, Leutara, Delalića...

Avaz.ba

14.2.2018

Nakon izlaska Elmedina Konakovića iz SDA, svojim se postom  oglasio Edin Garaplija.  

Prenosimo ga u cijelosti:

Uz Konakovića su iz SDA istupila tri kantonalna zastupnika, uz izjavu da se nisu složili sa dosadašnjim pozicioniranjima "podobnih umjesto sposobnih!?"

1. Kemal Ademović - za koga sam još 1998. godine (prije 20 godina) javno istakao u svom otvorenom pismu Aliji Izetbegoviću, tadašnjem predsjedniku SDA da Ademović nije ni moralno, a ni profesionalno sazrio ni za kakve funkcije, a posebno za onu jednu od najodgovornijih koja mu je dodijeljena, direktor AID-a, tajne službe BiH.

2. Elvedin Okerić - bliski rođak klana braće Okerić, poznate po prodaji zgrade BH Telekoma vrijednosti 15 miliona KM za 30 miliona KM, što je aminovao tadašnji izvršni direktor za investicije, inače zet Bakira Izetbegovića. O njegovoj sposobnosti svjedoči TVSA na linku ispod

3. Amel Mekić - kojeg izuzetno cijenim zbog njegovih sportskih rezultata, ali koji će ostati upamćen u traženju samog sebe u svom političkom djelovanju i kao rekorder u promjeni dresova u svom trogodišnjem mandatu (SDP, DF, SDA, i sadašnji izlazak u neki novi politički projekat, kako najavljuju sva trojica)

Moj savjet Dinu Konakoviću, za koga sam siguran da je častan, pošten i vrijedan čovjek, patriota, je da ne nasjeda na huškanje Ademovića i klike koja vuče konce iz sjene, nego da ih testira i da im priliku da javno istaknu svoja opredjeljenja, a posebno Kemo, koji Tužilaštvu i javnosti treba da kaže ko su nalogodavci i ubice Nedžada Ugljena, Joze Leotara, Ramiza Delalića...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.