BIH

Omiljeni bend obradovao dječaka Slavka Mrševića u Rudom: Članovi "Dubioze kolektiv" priredili mini koncert u Slavkovoj kući

Al. B

15.2.2018

Dječak Slavko Mršević proveo je dan iz snova nakon što su članovi grupe "Dubioza kolektiv" odlučili da ga posjete, te u njegovom domu u Rudom priredili mini koncert. 

Članovi benda na ova način podržali su borbu dječaka sa Aspergerovim sindromom za povratak u školu, koja mu je, uprkos preporukama niza institucija, uskratila pravo na nastavak obrazovanja.  

– Jedanput sam ga pitao šta voli slušati, a on mi je rekao da voli Zdravka Čolića i "Dubiozu kolektiv". Zamolio sam ga da pozovemo "Dubiozu", jer bi sa Čolom to vjerovatno bilo teže. On se danas fenomenalno osjećao – kazao nam je Bojan Bajić, javni zastupnik Slavka Mrševića.

Slavko Mršević prije dvije godine upisao se u Srednjoškolski centar u Rudom, gdje mu nakon prvog polugodišta ocjene nisu zaključene, a u drugom nije ni ocjenjivan, te je tako praktično izbačen iz škole. 

Nakon toga je često dolazio pred školu, kako bi bar tokom velikog odmora vidio svoje drugare iz razreda, koji su sa ostalim učenicima škole potpisali i peticiju kojom traže da se njihovom prijatelju omogući nastavak školovanja. 

Bajić otkriva da je počelo i snimanje filma o dječaku iz Rudog, za kojeg je najavio da će postati mladi lider i borac za prava djece sa poteškoćama u razvoju. 

– Film snimaju režiser Tarik Hodžić, Keno Kulenović, Ado Branković i Almir Kozić. Slavko je danas pozirao cijeli dan, pravio palačinke, motornom pilom pilao drva, pravio neke foto–montaže na kompjuteru ... cijeli dan smo ga "maltretirali", ali on je potpuno stabilna ličnost – dodaje Bajić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.