BIH

Vremenska prognoza za naredna četiri dana: Snijeg u Bosni, kiša u Hercegovini

( Arhiv)

Avaz.ba

19.2.2018

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za narednih nekoliko dana, a sudeći prema najavama, očekuju nas padavine. 

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno. Većinom će padati snijeg, na jugu kiša. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -3 i dva stepena Celzija, na jugu zemlje između četiri i osam.

U utorak se također očekuje oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg, na jugu kiša. Više padavina u Hercegovini, gdje se prognozira 15 do 30 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -3 i dva stepena, na jugu zemlje između četiri i osam stepeni.

U srijedu oblačno sa snijegom, na jugu kiša. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -3 i dva stepena, na jugu zemlje između tri i sedam stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno. Većinom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu slaba kiša. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -2 i tri stepena, na jugu zemlje između šest i 11 stepeni.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.