BIH

Nastavljeno suđenje u predmetu "Bosna": Ko je predložio imena kandidata za zaposlenje u EPBiH

Esad Džananović: Jedan od optuženih u predmetu "Bosna"

Piše: M. Aš.

19.2.2018

U Općinskom sudu u Sarajevu jutros je nastavljeno suđenje Amiru Zukiću i drugima optuženima u predmetu "Bosna". 

Saslušan je novi svjedok Tužilaštva KS Ernad Hajdarević dok je saslušanje Sejde Kruščica-Fejzić i Naze Muratović zakazano za naredno ročište. 

Svjedok Hajdarević, inače uposlenik "Elektrodistribucije" Sarajevo, rekao je jutros u Sudu da je bio član komisije "Elektroprivrede BiH" koja je vršila prijem kandidata u radne odnose. 

On je pojasnio da je 14. marta 2016. godine, zajedno s Kruščicom i Muratović, po prijedlogu tadašnjeg direktora Mirsada Brajlovića, trebao izvršiti pregled šest kandidata za prijem, ali da su oni to odbili. Kasnije je pojasnio da su ipak izvršili nalog direktora jer su se bojali da će ostati bez posla. 

Ovaj svjedok je rekao da su mu kolegice Kruščica i Muratović kazale da je to nalog Eseda Džananovića, izvršnog direktora za distribuciju EPBiH, koji je jedan od optuženih u ovom predmetu. Na upit Vasvije Vidović, Džananovićeve advokatice, je li mu poznato ko je odobrio imena ovih kandidata, svjedok je odgovorio da nije. 

On je također kazao da mu nikada Esed Džananović, kao ni ostalim članovima komisije, nije sugerirao koji kandidati trebaju biti primljeni. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.