BIH

Je li Memija podržao izbor Pejke Medić, koja veliča ratne zločince, za direktoricu BH Radija 1?

S. D.

20.2.2018

Damir Arnaut, poslanik SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, na današnjoj sjednici ovog doma izrazio je nezadovoljstvo odgovorom koji već drugi put dobiva od Upravnog odbora BHRT-a, kojem je još prošle godine uputio pitanje o tome, je li i Mufid Memija, član UO-a iz reda bošnjačkog naroda, podržao prošlogodišnji izbor Pejke Medić za direktoricu BH Radija 1. 

No, kao i prvi put, tako su iz UOBHRT-a i na drugi put postavljeno isto Arnautovo pitanje odgovorili „da je UO nakon provedene procedure jednoglasno izabrao najboljeg kandidata za direktora BH Radija 1 Pejku Medić“.

- Nisam zadovoljan odgovorom, i nisam pitao ono što su iz UOBHRT-a već dva puta napisali. Jasno sam pitao je li Mufid Memija, inače trećeplasirani kandidat na rang-listi Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), a koji je u ovom domu imenovan na prijedlog SDA, SDS, HDZ kolegija i na posebno insistiranje Šefika Džaferovića iz SDA, znao da je Pejka Medić postavljala slike zločinaca Ratka Mladića, Radovana Karadžića i Draže Mihailovića, na svom Facebook profilu te je li on, uprkos tome, podržao njen izbor - kazao je Arnaut.

Premda Arnaut nije dobio odgovor na njegovo pitanje, iz navoda UOBHRT-a koji su kazali da je direktorica izabrana jednoglasno, jasno je da je i Memija glasao za izbor Pejke Medić, a teško je za povjerovati da Memija nije znao za činjenicu da Medić veliča ratne zločince, jer su o tome uoči njenog izbora pisali i mediji. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.