BIH

Šiljegović ujedinio poslanike u stavu da je on najbolji izbor za vojnog povjerenika

Avaz

Piše: S. D.

20.2.2018

Poslanici Predstavničkog doma imenovali su Boška Šiljegovića, dosadašnjeg parlamentarnog vojnog povjernika na ovu funkciju i u narednom petogodišnjem mandatu. Za imenovanje Šiljegovića, od prisutnih 35, glasala su 32 poslanika, dok su tri bila suzdržana. 

Ovo imenovanje je uistinu jedinstveno po tome što su svi poslanički klubovi izrazili podršku Šiljegoviću, uz napomene da su izuzetno zadovoljni njegovim radom, što je zaista rijetka situacija pri imenovanjima u ovom domu.

Tako je Damir Arnaut, poslanik SBB-a istaknuo izuzetnu kooperativnost Šiljegovića i njegovog ureda, u radu kako pojedinčano s poslanicima, tako i u cjelini s oba doma PSBiH.

Arnaut je naglasio da je Šiljegović dao značajan doprinos čak i u nekim zakonodavnim aktivnostima, te je pohvalio njegovu ekspeditivnost u dostavljanju svih traženih odgovora iz Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika.  

Uslijedile su pohvale i iz Kluba poslanika DF-a, te SNSD-a koji će također podržati ponovni Šiljegovićev izbor na poziciju vojnog povjerenika.

U pomalo duhovitom tonu podršku je Šiljegoviću u ime Kluba poslanika SDP-a najavio i Saša Magazinović.  

On je alaudirajući na to da se u BiH samo o „mrtvima sve najljepše“ govori, kazao da je naprosto nevjerovatno čuti o nekom u BiH toliko lijepih riječi.

- Ovoliko lijepih riječi nismo čuli ne sjećam se od kada. Da konstatujemo prvo da je čovjek još živ. Nekoga ko nas okupi da smo ovako jedinstvenog stava i da se oko nečega složimo, a da nije zapisnik, možemo nazvati integrativnim faktorom. I kada su svi za ovaj izbor i SDP je – kazao je Magazinović. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.