BIH

Tadić primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije u BiH

( PSBiH)

Fena

21.2.2018

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Ognjen Tadić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije u BiH Reinuta Kaspara Vosa (Reinout Caspar Vos).

Ambasador Vos interesirao se za opću političku situaciju u Bosni i Hercegovini, u svjetlu procesa evropskih integracija BiH i nove Strategije Evropske komisije za region zapadnog Balkana.

Tema razgovora bile su i izmjene Izbornog zakona BiH, kao i izmjene Ustava BiH u vezi s presudom Evropskog suda za ljudska prava u slučaju „Sejdić i Finci“.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, Tadić je naglasio da je o toj temi potrebno relaksirati razgovore koji danas, kako je rekao, služe za animiranje birača određenih političkih partija, posebno u Federaciji BiH.

Tadić je posebno podvukao značaj uspostavljanja principa vladavine prava, kao jednog od važnijih preduvjeta za snažniji razvoj ekonomije i dovođenje investitora iz Holandije i drugih zemalja Evropske unije u RS i FBiH, saopćeno je iz PSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.