BIH

Mektić ide u London, za Lukača i Čamparu povučeni pozivi!?

Piše: K. Ke.

26.2.2018

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić danas se pakuje za put u London, gdje će danas i sutra održati niz važnih sastanaka na kojima će glavna tema biti borba protiv korupcije, organiziranog kriminala, te terorizma.

On u London ide na poziv Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije, a osim s ministrom i uposlenicima ovog ministarstva sastanak će održati i sa čelnim ljudima poznate britanske policije Skotland Jard (Scotland Yard), ministrom za Evropu i Ameriku, te s grupom lordova.

To nam je potvrdio i sam Mektić.

- Razgovarat ćemo o pitanjima unutrašnjeg mira, stabilnosti i sigurnosti u BiH i na Balkanu, ali i svim drugim sigurnosnim aspektima – naveo je Mektić.

Ono što je zanimljivo jeste da su pozivi uskraćeni za entitetske ministre unutrašnjih poslova – Aljošu Čamparu i Dragana Lukača.

Kako smo saznali, prvobitno su pozivi stigli i za njih, ali su onda povučeni.

- To je do organizatora. I ja idem na njihov poziv. Prvobitno sam bio informiran da će ići i njih dvojica (Lukač i Čampara, op.a.), ali su mi onda iz kabineta rekli da ipak ne idu. Vjerovatno se nešto kod organizatora promijenilo – naveo je Mektić.

Da li je to svojevrsna poruka Čampari i Lukaču?

- Ne mogu govoriti o razlozima. Ali ta konstatacija o nekoj poruci može biti tačna – zaključio je Mektić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.