BIH

U parlamentu i Vladi RS ne slažu se s monitoringom CCI-ja

Generalni sekretar Narodne skupštine RS-a Marko Aćić

Fena

27.2.2018

U Vladi i Narodnoj skupštini RS smatraju da "ne stoje" tvrdnje Centra civilnih inicijativa (CCI) o lošim rezultatima rada u prošloj godini.

Ministar zdravlja Dragan Bogdanić kaže da je 2017. bila godina fiskalne stabilizacije te da su vidljivi napori entitetske vlade u toj oblasti.

- Ne znam koje su podatke koristili u CCI-ju – naveo je Bogdanić novinarima, dodajući da ne smatra da je rad Vlade netransparentan i da je njegov resor uvijek bio dostupan za sve informacije.

Odbacio je i tvrdnje CCI-ja da se veliki dio sredstava iz entitetskog budžeta koristi za vraćanje dugova, dodajući da se sve planirane obaveze izmiruju na vrijeme.

I generalni sekretar Narodne skupštine RS Marko Aćić kaže da se i u toj zakonodavnoj instituciji ne slažu s metodologijom rada CCI-ja.

- Skupština RS je u 2017. i po broju usvojenih akata i radnih dana bila najefikasniji parlament u BiH. Svi materijali i akti koji su proslijeđeni parlamentu su razmotreni – rekao je Aćić.

Ističe i da je, bez obzira na, kako je ocijenio, vanredne situacije i izazove s kojima se suočavao, parlament nesmetano radio.

Predstavnici CCI-ja tvrde da je primjetan kontinuiran pad intenziteta rada i produktivnosti u radu Narodne skupštine, a da je broj zakona utvrđenih na Vladi RS u 2017. najmanji u posljednjih sedam godina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.