BIH

Radnici „Hidrogradnje“ tokom protesta blokirali cestu: Nekim radnicima pozlilo usljed stresa

Piše: M.R.S.

27.2.2018

Grupa bivših radnika sarajevske „Hidrogradnje“, koja je u stečaju, blokirali su u tri navrata glavnu saobraćajnicu pored zgrade „Energoinvesta“ u Sarajevu, gdje je sada sjedište Vlade FBiH.  

Prva dva puta, na kratko su blokirali raskrsnicu, za šta nisu imali odobrenje policije. U jednom momentu je došlo do naguravanja s policijom, a tokom ovog protesta, zbog cjelokupne situacije u kojoj se nekadašnji zaposlenici „Hidrogradnje“ nalaze, pozlilo je radnicima Fati Šačić i Adilu Međuseljcu.

- Blokadom raskrsnice htjeli smo ukazati da se već jednom ovo mora riješiti. Stranke su razvalile firmu, a sada niko neće da nas primi – kazao je jedan od predstavnika radnika, Meho Šabanović.

Radnici su se razišli nakon dvosatnog protesta.

Ovi radnici duže od tri mjeseca protestuju pred sjedištem Vlade FBiH. Traže razgovore kako bi bili riješeni njihovi zahtjevi za isplatu osam plaća, otpremnina i uvezivanje staža za 272 radnika koji su stekli uvjete za penzionisanje.



Šačića su kolege poljevale vodom i strahovali da, kako kažu, ne doživi nervni slom.

- Došlo je do grla više. Meni duguju 36 plata za koje sam radio, a niko neće ni da razgovara s nama – rekao je Međuseljac, koji je primio infuziju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.