BIH

Incko zahvalio Hanu na doprinosu kako bi Upitnik EK bio prihvaćen

Fena

28.2.2018

Visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko) danas je izrazio zahvalnost komesaru EU Johanesu Hanu (Johannes Hahn) tokom sastanka u Sarajevu za sve što je postigao i doprinio kako bi Upitnik koji su predale vlasti Bosne i Hercegovine danas bio prihvaćen - saopćeno je iz Ureda visokog predstavnika.

- Kada je prije nekoliko godina rečeno da do 2020. godine neće biti proširenja, neki su razumjeli poruku, a neki su bili razočarani. Danas, uz angažman komesara Hana, proces proširenja i perspektiva zemalja zapadnog Balkana izgledaju drugačije - rekao je Incko.

Čestitao je ovaj posebni dan za BiH i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, direktoru Direkcije za evropske integracije Edinu Dilberoviću i šefu Delegacije i specijalnom predstavniku EU Lars-Gunnaru Wigemarku.

Incko, koji je bio i specijalni predstavnik EU, rekao je da će kada je riječ o odnosima između EU i BiH pamtiti dva događaja, a to su liberalizacija viznog režima 2010. godine i današnji dan, 28. februar 2018. - saopćeno je iz OHR-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.