BIH

Incko pohvalio doprinos ArcelorMittal-a kao najvećeg izvoznika BiH

Fena

28.2.2018

Visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko) posjetio je danas ArcelorMittal, na poziv te kompanije, kako bi prisustvovao prezentaciji o njenim trenutnim aktivnostima i budućim planovima za investiranje.

Incko je istakao važnost investicija i novih radnih mjesta u Bosni i Hercegovini, te pohvalio ArcelorMittal za njihov doprinos kao najvećeg izvoznika i jednog od najvećih korisnika željeznice. Također, ponovio je koliko je važno provesti mjere za unaprjeđenje zaštite okoliša.

- Kao što sam više puta rekao, BiH je zemlja sa ogromnim ekonomskim potencijalom. Međutim, mnogi investitori vide BiH kroz prizmu političkih ili administrativnih teškoća. Mora se uraditi više da zemlja postane odredište koje je zaista povoljno za nove poslovne prilike i može privući investicije, podržati privredni razvoj i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i prosperitet koji su ovoj zemlji i njenim građanima toliko potrebni. Veći napori na zaštiti okoliša moraju biti sastavni dio tih aktivnosti - rekao je Inzko, saopćio je OHR.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.