BIH

Zbog protesta saobraćaj u prekidu

Avaz.ba

1.3.2018

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, za teretna vozila s prikolicom i šlepere na snazi je zabrana saobraćaja na magistralnom putu M-5 Ripač - Vrtoče, a za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji - Blidinje.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega, a zbog niskih temperatura na svim pravcima prisutna je poledica.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje na kolovozu ima snijega, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prevojima.

Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali je, zbog niskih temperatura na pojedinim dionicama usporeno djelovanje posipnog materijala. Vozače savjetujemo da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1, dionici Sarajevo zapad - Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban-Brdo, saobraćaj je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze smanjenom brzinom.

Zbog zimskih uvjeta vožnje u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 t na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša.

Zbog protesta građana, u prekidu je odvijanje saobraćaja na sljedećim lokacijama:

- raskrsnica magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše,

- planinski prijevoj Ivan (M-17 Sarajevo - Konjic),

- petlja Šićki Brod (Tuzla).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.