BIH

Borci traže sadaku, a Patković kupio automobil od 80.000 KM!

M. AŠČIĆ

2.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Foto: D. Pašalić


Boračka udruženja nisu tu da rješavaju egzistencijalna pitanja boraca, poručio je preksinoć Šerif Patković, predsjednik Koordinacije boračkih udruženja FBiH, dok su hiljade branilaca na minus 21 stepen protestirale širom države tražeći svoja prava i sadaku!

Krčmljenje novca

A da ovaj ovisnik o državnim jaslama i neuspješni uzgajivač krava dobro zna iskoristiti borački novac i kredite, preko kojih se obogatio i riješio svoju egzistenciju i egzistenciju porodice, govori i podatak da je nedavno sinu Sabiru namjestio 49.000 maraka narodnog novca. No, to je samo mali dio onoga što je Patković u posljednjih 20 godina „zaradio“ preko leđa boračke populacije krčmeći njen novac.

Ovaj lažni patriota nedavno je kupio i novi automobil Volkswagen Tiguan, koji s dodatnom opremom košta 80.000 maraka.

Patković je bliski saradnik Salke Bukvarevića, federalnog ministra za boračka pitanja. Skupocjeno vozilo naš fotoreporter uslikao je prije nekoliko dana ispred hotela „Zenica“ u Zenici, gdje je Patković s ministrom bio na radnom sastanku. Patković je fotografiran kako ulazi u skupi Tiguan odmah nakon završetka „druženja“.

Spisak zadruga

Indikativno je da je Patković kupio automobil, kako nezvanično saznajemo, samo nekoliko dana prije nego što smo razotkrili da je sinu namjestio 49.000 KM boračkog novca predviđenog za finansiranje boračkih zadruga. Šerif Patković član je vladine komisije koja je predlagala raspodjelu ovih sredstva i obavljala sve provjere.

Zbog ovih malverzacija borci su prije nekoliko dana od Bukvarevića zatražili spisak svih zadruga, kako bi se vidjelo ko je dobio koliko novca!

Na koliko je funkcija Šerif i koliko zarađuje

I dok borci devet mjeseci traže sadaku, Patković obilato koristi funkcije na koje ga je postavila vlast čiji je megafon za obračun s neistomišljenicima. Osim što je predsjednik Koordinacije boračkih udruženja FBiH, saradnik i savjetnik Bukvarevića, Patković je i na čelu Saveza udruženja „zlatnih ljiljana“, predsjednik Upravnog odbora Fondacije za stambeno zbrinjavanje RVI i boraca, gdje je 2016. godine nezakonito spiskao 675.000 KM. Ovaj ovisnik o državnim jaslama je i član Vladine komisije za raspodjelu sredstva boračkim zadrugama. Njegova primanja iznose nekoliko hiljada maraka mjesečno.









Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.