BIH

Učionice u OŠ "Kiseljak 1" u novom ruhu: Radovi na obnovi učionice

Sve spremno za najmlađe učenike

Piše: Z. K.

5.3.2018

Dvije učionice u Osnovnoj školi "Kiseljak 1", u naselju Hrastovi, koje su godinama bile neuvjetne za održavanje nastave, konačno su uređene. 

Vlage, koja je godinama predstavljala problem i uništila zidove, kao i namještaj zbog čega se nastava u ove dvije učionice nije mogla odvijati zbog zdravlja učenika, više nema, potvrdio je direktor škole Nermin Merhemić. 

- Učionice su bile neuvjetne, vlaga ih je uništila i zbog vonja učenike smo morali iseliti. Međutim, uspjeli smo riješiti problem. U prošloj godini u projektu, kada su predstavnci Turskih općina pravili učionice za Turski jezik, na moj prijedlog, oni su obnovili jednu i savremeno je opremili. U njenu obnovu tada je uloženo 20.000 KM – kaže Merhemić.

- Drugu učionicu smo uspjeli obnoviti tako što sam nekako iznašao sredstva. Uradili smo plafon, zidove i rasvjetu te uveli i grijanje. Sada je to jedna od toplijih učionica. Obnova nas je koštala oko 2.500 KM – rekao je Merhemić.

Ova učionica, istakao je, namijenjena je za najmlađe učenike koji ove godine kreću u predškolsko, a kasnije za male prvake.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.