BIH

Vozači, oprez: Poledica i magla otežavaju saobraćaj

Ilustracija

Avaz.ba

6.3.2018

Zbog kiše koja ledi u dodiru s tlom otežano se saobraća na putnim pravcima Bihać - Ključ, Bosanski Petrovac - Drvar i Drvar - Bosansko Grahovo, kao i na području Mrkonjić Grada, javljaju iz BIHAMK-a i savjetuju vozače na ovim dionicama da voze maksimalno oprezno. 

Na moguću poledicu u jutarnjim satima upozorava se na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Doboj - Tuzla - Bijeljina, Olovo - Tuzla - Srebrenik, Bihać - Bosanska Otoka, Konjic - Mostar, Livno - Šujica i Livno - Glamoč - Mrkonjić Grad.

Kolovoz je pretežno mokar, a zbog otapanja snijega povećana je opasnost od odrona, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Izdvajaju se putni pravci: Bihać - Bosanska Krupa, Sarajevo - Foča, Konjic - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji - Blidinje.

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uvjetima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1, dionici Sarajevo zapad - Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.