BIH

Mahira više neće morati nositi Hamzu uz 77 stepenica

Mahira je svaki dan nosila Hamzu i njegovog brata uz stepenice

N. Aj.

7.3.2018

Konačno je došao kraj lavovske borbe Mahire Imamović iz Sarajeva, koja je uz 77 stepenica svakodnevno nosila sina Hamzu koji boluje od cerebralne paralize.

Imamovići su dobre ljude molili da im pomognu kako bi na stepenište postavili pokretnu platformu pomoću koje bi se Hamza u kolicima penjao i spuštao. Na kraju su se, u nedostatku izbora, odlučili preseliti iz svog doma iz starogradske ulice Komatin kako bi i sebi, ali i osmogodišnjem Hamzi, barem malo olakšali život.

„Dnevni avaz“ je prvi objavio priču o Mahirinoj svakodnevnoj borbi sa stepenicama koje vode do njene kuće, a nakon toga građani iz BiH, ali i inozemstva, pokrenuli su akciju prikupljanja novca da bi pokretna platforma bila što prije postavljena. Ali, s obzirom na činjenicu da je više firmi tražilo velike svote novca za platformu, Mahira i njena porodica odustali su od te ideje.

- Kupili smo stan. Gradska uprava Sarajevo pomogla nam je sa 14.000 maraka, a jedna firma s tri prosječne plaće. Zahvaljujući dobrim ljudima, skupili smo nešto manje od 40.000 KM. Stan smo uzeli pod hipoteku – govori Imamović.

Dodaje da se stan nalazi na Alipašinom Polju i na visokom je prizemlju, a preselit će čim ga opreme.

Dugo je trajalo 

- Nema više stepenica i više nećemo imati problema. Još nismo ni svjesni kolika će to promjena nabolje za nas biti. Uspjeli smo, iako je borba dugo trajala. Prije svega, hvala „Avazu“, jer ste vi prvi objavili našu priču i od toga je sve krenulo, a zahvalna sam i svima koji su nam pomogli – ističe Imamović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.