BIH

Alberto Tomba: Jahorina je u vrhu najboljih ski-destinacija u Evropi

OC Jahorina

Blic.rs

8.3.2018

Proslavljeni italijanski skijaš Alberto Tomba ocijenio je danas da se Olimpijski centar "Jahorina" svrstao u sam vrh najboljih ski-destinacija u Evropi i svijetu.

- Sretan sam što sam na olimpijskoj planini Jahorini, odlično je biti dio ove grupe, koja okuplja prijatelje Jahorine i ljubitelje skijanja. Dočekala me predivna i prijateljska atmosfera, a ovo skijalište je na istom nivou kao i neki od najboljih evropskih i svjetskih ski-centara - rekao je Tomba na konferenciji za novinare na Jahorini. 

On je izrazio zadovoljstvo što mu je organizator ukazao čast da u subotu, 10. marta, otvori "Trku poznatih prijatelja Jahorine", te da potom razgovara sa svojim fanovima i ljubiteljima skijanja.

Prema njegovim riječima, to je divan događaj koji ga podsjeća na Zimske olimpijske igre u Sarajevu 1984. godine, ali i na dane kada je počinjao bogatu skijašku karijeru i kada je upoznao velikog jugoslovenskog skijaša Bojana Križaja.

Novinarima se obratio i Križaj, koji je istaknuo da Jahorina uvijek kod njega budi lijepe emocije. 

- Radujem se dolasku na Jahorinu i podržavam pravac kojim je krenuo Olimpijski centar, tako da se može očekivati da ova destinacija doživi renesansu, ako bude nastavljeno s ulaganjima, i da uspješno parira najvećim svjetskim skijalištima - poručio je Križaj.

On je zahvalio svima koji su doprinijeli da Jahorina vrati olimpijski sjaj.

Križaj je podsjetio da je na Jahorini 1987. godine pobijedio legendarnog Ingemara Stenmarka i osvojio Veliki kristalni globus, što je za njega najveći sportski uspjeh, mada mu je žao što nije bio osvajač olimpijske medalje za ZOI '84, što je tada pošlo za rukom njegovom kolegi i prijatelju Juri Franku. 

- Radujem se što je Jahorina već u prvoj fazi svoje revitalizacije doživjela veliki rezultat koji niko nije očekivao. Kruna sezone upravo je trka poznatih prijatelja koja je još jedan dokaz da se Jahorina vratila na mapu evropskih ski-centara - poručio je direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, Jahorina duguje veliku zahvalnost Tombi i Križaju na podršci i iskazanom prijateljstvu.

Ljevnaić je naveo da je ove sezone na Jahorini bilo više od 165.000 skijaša i da je danas 95. dan ski-sezone. 

"Trka poznatih ljubitelja Jahorine" bit će održana u subotu, 10. marta, na stazi Poljice od 17.00 i okupit će istinske zaljubljenike u skijanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.