BIH

Čavka imenovan za predsjednika Regionalnog odbora SBB-a u Banjoj Luci

Piše: G. D.

8.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i šef Kluba Koalicije Domovina u Narodnoj skupštini Republike Srpske Admir Čavka imenovan je danas u Banjoj Luci za predsjednika Regionalnog odbora SBB-a regije Banja Luka.  

- Bošnjaci zaslužuju novu politiku i na nama je da to osiguramo. Naš posao je da vam pomognemo, bez obzira na to iz kojeg naroda dolazite. Želimo da budemo dio rješenja, a ne dio problema. Svaki kamen bačen iz Sarajeva pogodi prvo nas Bošnjake u Banjoj Luci – kazao je Čavka.

Član Predsjedništva Redžo Kurbegović rekao je da je lako biti član SBB-a u Sarajevu ili u Mostaru, ali da to nije jednostavno biti u Banjoj Luci.

- Savez za bolju budućnost je konzistentna stranka. U uhu običnog čovjeka lako se prima ime SBB-a. Tu nikome nije tijesno. Tijesno je samo onima koji će biti privremeno lojalni. Ovdje nema mjesta za profitere. Ovo je stranka čestitih i poštenih ljudi. Ogromna prednost SBB-a i Banje Luke je u mladima – kazao je Kurbegović.

On je dodao da su svi procesi protiv predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića političke prirode i da niko ne treba sumnjati kako će proces biti završen.

- Radončić je graditelj i zna da gradi. Ekonomija je naš put, put oporavka. Prenijet ću impresije koje sam doživio u Banjoj Luci, a koje nisam doživio ni u jednom gradu u BiH. Lako je biti hadžija u Sarajevu, ali treba biti hadžija u Banjoj Luci – rekao je Kurbegović.

Delegat SBB-a u Vijeću naroda RS Muhamed Ibrahimbegović rekao je da samo ime stranke govori dovoljno.

- To je Savez za bolju budućnost. Za bolju budućnost. Ja vas samo molim da učite škole. Bez škole smo mrtvi. Posla će biti – rekao je Ibrahimbegović.


S današnjeg skupa Regionalnog odbora SBB-a u Banjoj Luci

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.