Neobična inicijativa u Čelincu naišla na odobravanje

Učenici odlikaši naći će se na reklamnim bilbordima

G. DAKIĆ

Foto: Srednja škola u Čelincu: Zahvalnost za trud i zalaganje


Odlikaši osnovnih i srednjih škola u Čelincu naći će se uskoro na reklamnim bilbordima. Općina Čelinac želi im na taj način zahvaliti na trudu i zalaganju, a uz odlikaše, na bilbordima će se naći i đaci koji su postigli uspjeh na važnijim školskim takmičenjima.

Dobili nagrade

- Lokalna zajednica trebala bi i u budućnosti vediti računa o ovim ljudima, prije svega da ih zadrži na našem području i osigura im zaposlenje. Mladi sve više odlaze, a mi ih olako puštamo – istaknuo je odbornik Skupštine općine (SO) Čelinac Dragan Vuković, koji je i pokrenuo ovu inicijativu.

  • Vuković: Voditi više računa

    Vuković: Voditi više računa


Predsjednik SO Dejan Kurtinović kaže da su odbornici izglasali ovaj zaključak i da ga je on potpisao, ali da on tu inicijativu uzima s rezervom.

- Ja bih drugačije motivirao djecu. Prošle godine smo primili sve učenike generacije s roditeljima i, u ime Općine, uručili im novčane nagrade, zahvalnice i knjige, a to ćemo uraditi i ove godine – kazao je Kurtinović.

Siniša Begović, direktor Osnovne škole “Miloš Dujić” u Čelincu, smatra da bi se na bilbordima, uz učenike, trebali naći i njihovi profesori i nastavnici.

Porodica i škola

- Ovo je jedinstven način da učenici dobiju mogućnost da se istaknu i dostojno predstave svoju porodicu, školu i lokalnu zajednicu. Ali, na bilbordima bi trebali biti i nastavnici i profesori koji su vrijedno s njima radili – kazao je Begović.

NA VRH

Podijeli članak na