BIH

SDP Tuzla: Najveća podrška Denisu Bećiroviću

Avaz.ba

10.3.2018

Prema dosadašnjem broju pristiglih kandidatura za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Tuzlanskom kantonu, uvjerljivo najveću podršku ima Denis Bećirović, saopćeno je iz SDP-a Tuzla, gdje je u toku proces kandidiranja za Opće izbore 2018. godine.

- U skladu s navedenim, Predsjedništvo Kantonalne organizacije na sinoćnjoj proširenoj sjednici zauzelo je stav da bi najbolji kandidat za Predsjedništvo ispred SDP-a BiH bio Denis Bećirović, ali da će se demokratska procedura provesti do kraja, kako bi se na organima KO SDP BiH Tuzla donijela konačna odluka.  

Također je konstatirano da je unutar Kantonalne organizacije visok stepen organizaciono-akcijskog jedinstva i sinergije, sa spremnošću da se mobiliziraju i motiviraju sve demokratske snage unutar društva, kako bi se na predstojećem izborima promijenilo „morbidno, apatično i poludiktatorsko“ stanje koje pritišće Tuzlanski kanton i našu domovinu u cjelini.

- Mi smo spremniji nego ikad da pokrenemo procese u ovoj zemlji. Zato pozivamo sve demokratske snage da nam se pridruže kako bismo se izborili za bolju, pravedniju i prosperitetniju Bosnu i Hercegovinu - saopćeno je iz SDP-a Tuzla.    


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.