BIH

Predmet "Bosna": Dali za zaposlenje sina 11.000 KM, ostali i bez para i bez posla

Safet Bibić sa advokatom. Arhiv

M. AŠČIĆ

12.3.2018

Svjedok Tužilaštva KS Spaho Muhović kazao je jutros, u nastavku suđenja u predmetu "Bosna", da je optuženom Safetu Bibiću dao 11.000 maraka da zaposli sina, ali je na kraju ostao bez para, a sin bez posla.

Ovaj svjedok pod imunitetom pojasnio je jutros u Općinskom sudu da je 11.000 KM pozajmio od sestrične koja je prodala kuću i dao optuženom Bibiću u njegovom automobilu u krugu KCUS-a.

Kako je ispričao, novac je dao za zaposlenje u Komunalnom preduzeću "Park" i da je dogovor bio da mu sin dobije stalni posao.

Sve se ovo dešavalo, kako je pojasnio ovaj svjedok, u proljeće 2014. godine, no, prema njegovim riječima, sin mu je u "Parku" radio nekoliko mjeseci, a nakon toga dobio otkaz.

- Zvao sam Bibića da mu kažem ili mi zaposli sina ili vrati pare. On je rekao da će vidjeti da ga zaposli u "Pokop". Kada sam ga pitao gdje je završio novac koji sam mu dao, on mi je odgovorio "pare su otišle za finansiranje predizborne kampanje stranke Sefera Halilovića (BPS)".  Nekoliko dana prije hapšenja Bibić mi je nudio da zaposlim sina na naplatnim kućicama i za ovaj posao traženo mi je 10 hiljada eura, ali smo to odbili – ispričao je ovaj svjedok.  

Ove njegove tvrdnje potvrdila je i njegova supruga, danas saslušana svjedokinja, Sabaheta Muhović, kao i svjedokinja Mirsada Mujan, Muhovićeva sestrična od koje je pozajmio novac.

Danas je saslušan i bivši direktor preduzeća "Park" Safet Baltić, koji je kazao da ga je optuženi Senad Trako, kojeg odranije poznaje, tražio da se Arminu Muhoviću produži ugovor o radu, ali da je bilo riječi izričito o borbi i nikada nisu spominjani nikakvi novci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.