BIH

Komarica posljednja brana od potpunog nestanka Hrvata u RS

Fena

13.3.2018

Hrvatska stranka prava (HSP) daje punu podršku biskupu Banjalučke biskupije Franji Komarici u njegovom radu i borbi za bolji položaj Hrvata u Republici Srpskoj, zaključilo je Predsjedništvo HSP-a na konstituirajućoj sjednici održanoj u Čapljini.

- Predsjedništvo HSP-a smatra da trenutna politika u Republici Srpskoj vodi ka iseljavanju i ono malo Hrvata koji su ostali ili se u međuvremenu vratili te da je biskup Komarica posljednja brana od potpunog nestanka Hrvata sa stoljetnih ognjišta - saopćeno je iz HSP-a.

Na sjednici Predsjedništva HSP-a riječi je bilo i o protestima branitelja, predstojećim Općim izborima u BiH i aktualnim političkim zbivanjima u zemlji.

Predsjedništvo HSP-a daje podršku braniteljima u ostvarenju svojih prava i minimalnom zbrinjavanju kako bi se oni mogli primjereno liječiti i imati minimum osnovnih socijalnih prava u zemlji za koju su se borili.

- Što se tiče predstojećih Općih izbora u BiH, smatraju da "priča o nepriznavanju izbora ima zadaću nacionalne homogenizacije kako bi samo neke stranke profitirale, dok je prava istina da trenutne stranke u vlasti nisu ponudile i ostvarile ništa od svojih predizbornih obećanja - navodi se u saopćenju HSP-a kojeg potpisuje predsjednik te stranke Nikola Raguž.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.