POSJETE

Studenti američkog Yale univerziteta posjetili Centralnu banku BiH

Fena

14.3.2018

U okviru posjete Bosni i Hercegovini, grupa od 35 studenata MBA studija Univerziteta Yale posjetila je Centralnu banku BiH (CBBiH), a jedan od ciljeva posjete našoj zemlji je da studentima budu predstavljene različite perspektive, od političkog vrha, preko domaćih i stranih kompanija, pa do nevladinih organizacija.

Imajući u vidu značaj CBBiH za bosanskohercegovačku ekonomiju, studenti američkog univerziteta su iskazali želju da se bolje informiraju o instituciji i njenom radu.

CBBiH je iskazala zadovoljstvo zbog nastavka ovakve vrste saradnje s Univerzitetom Yale, imajući u vidu činjenicu da se radi o drugoj grupi studenata ovog univerziteta koja posjećuje CBBiH.

Posjeta je počela prikazivanjem korporativnog filma o CBBiH, nakon čega je upriličena i prezentacija o makroekonomskom modelu BiH, tokom koje su studenti pokazali interesovanje za instituciju, monetarnu politiku i makroekonomsku sliku BiH.

Posjeta i prezentacija su dio aktivnosti koje je CBBiH upriličila u okviru obilježavanja Svjetske sedmice novca koja se već godinama obilježava u cijelom svijetu, na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju djece i omladine, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću CBBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.