INICIJATIVA

SBB Bužim: Sportska dvorana treba nositi ime komandanta Nanića

Sportska dvorana u Bužimu

Avaz.ba

14.3.2018

U Bužimu je održana sjednica Povjereništva SBB Bužim na kojoj je razmatrano nekoliko aktuelnih pitanja vezanih za rad lokalne vlasti, sazivanje sjednica Općinskog vijeća Bužim, neradu općinskog načelnika i aktivnosti organa SBB u Bužimu.

Povjereništvo SBB-a jednoglasno je zaključilo da se na narednoj sjednici vijeća u ime Kluba vijećnika SBB-a predloži odluka kojom bi se sportskoj dvorani u Bužimu dalo ime po narodnom heroju, generalu Izetu Naniću, saopćeno je iz Povjereništva SBB-a Bužim. 

Klub vijećnika SBB-a će na narednoj sjednici tražiti da Vijeće usvoji inicijativu da općinski načelnik mjesečno dostavlja informaciju o aktivnostima koje provodi obnašajući poziciju načelnika, te inicijativu da se jednoj od apoteka na području općine omogući rad 24 sata.

- Također, konstatirano je da lokalne vlasti nemaju skoro nikakvih inicijativa na području općine, da nisu aktuelni nikakvi novi projekti, da se već dvije godine samo spominju projekti koji su završeni zaslugama ranijeg rukovodstva općine, da vijeće ne zasjeda, da se sjednice sazivaju za svega dvije tačke dnevnog reda, a čije zasjedanje građane Bužima košta mjesečno oko 10.000 KM - navodi se u saopćenju.

Na sjednici je zaključeno da Klub SBB-a na narednoj sjednici OV Bužim neće podržati Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta organa uprave, jer isti predviđa radna mjesta za više od 80 službenika i namještenika, odnosno oko 20 novih radnih mjesta.

- U vrijeme kad svi smanjuju broj zaposlenih u javnoj upravi načelnik Zikrija Duraković i aktuelna većina u Vijeću planiraju nova zapošljavanja, što je neprihvatljivo u odnosu na ostvarenje budžeta za prošlu godinu i ukupna izdvajanja za rad organa uprave - rečeno je u saopćenju.

Dodaje se da je svakodnevni rad novoimenovanog rukovodstva rezultirao učlanjenju novih 100 članova u SBB, te će se ta aktivnost nastaviti u narednim mjesecima.

Donesena je odluka o formiranju odbora SBB-a u svim mjesnim zajednicama i poduzimanju drugih aktivnosti koje imaju za cilj jačanje Saveza na području Bužima.

Sastanak je zaključen pozivom svim građanima da se pridruže SBB-u, kako bi zajedno gradili bolju budućnost Bužima za sve njegove građane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.