SBB BIH

Isključivi krivci za neprovođenje odluke Ustavnog suda su Zvizdić i Grubeša

Pres-centar SBB-a

16.3.2018

Povodom novonastale situacije u vezi izmjena Krivičnog zakona BiH i Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, u ime Saveza za bolju budućnost, javnosti se saopćenjem obratio Adis Arapović, šef Izbornog štaba SBB-a.

- Savez za bolju budućnost (SBB) potpuno je svjestan ozbiljnosti situacije u koju je BiH dovedena probijanjem rokova za izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku (ZKP) i Zakona o Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA). Najveću odgovornost za ovaj novi i nepotrebni skandal koji šteti ugledu države snose predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić i ministar pravde Josip Grubeša.

Umjesto da za šest mjeseci propisanog roka, uz maksimalnu saradnju sa strukom, prije svega s VSTV-om i Sudom BiH, ali i drugim pravosudnim institucijama, izmjene pomenutih zakona budu predložene i usvojene, Zvizdić i Grubeša su zemlju izložili kritici skoro cijele međunarodne zajednice. SBB se oštro protivi pokušaju da pojedinačni zastupnici iz SDA predlažu loša rješenja, jer građani vrlo skupo plaćaju rad Vijeća ministara i Ministarstva pravde sa stotinama uposlenih koji su za šest mjeseci morali pripremiti tih nekoliko članova zakona. Čim adekvatan zakonski materijal dođe iz Vijeća ministara, SBB će dati doprinos njegovom usavršavanju i podržati konačno rješavanje ovog problema - saopćeno je iz Pres-centra SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.