VRIJEME

Prognoza za naredna tri dana: U Bosni snijeg, u Hercegovini kiša

Avaz.ba

17.3.2018

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme s kišom. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjeren i jak većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Temperatura zraka većinom između osam i 14 stepeni, na jugu do 16.

U nedjelju oblačno, uglavnom sa slabom kišom. U Bosni prijepodne u nizinama je moguća i susnježica. Na planinama slab snijeg. U Hercegovini slabo jugo. U Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između tri i osam, a na jugu zemlje između osam i 14 stepeni.

U ponedjeljak oblačno vrijeme. U Hercegovini kiša. U Bosni ispod 600 metara nadmorske visine prognozira se kiša ili susnježica, a iznad se očekuje snijeg. Od večernjih sati u Bosni i u nizinama se očekuje snijeg. U Hercegovini slabo jugo. U Bosni vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između nula i četiri, a na jugu zemlje između šest i 10 stepeni.

U utorak oblačno vrijeme. U Hercegovini kiša. U Bosni sa snijegom ili susnježicom. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan, na jugu od pet do 10 stepeni, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.