NA FACEBOOKU

Oglasio se nakon nesreće: Efendić tvrdi da je sporo vozio

R. Be.

18.3.2018

Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić oglasio se na Facebooku povodom sinoćnje nesreće, u kojoj je vozilom usmrtio pješaka. Status prenosimo u cijelosti:

Dragi sugrađani, imam potrebu da se obratim u povodu saobraćajne nesreće koja se dogodila jučer u kojoj sam učestvovao. Ovo je teška situacija za mene, ali puno teža za porodicu čovjeka koji je preminuo i s kojom se iskreno suosjećam. Kretao sam se vozilom u jednoj od sporednih ulica na Grbavici, padala je kiša i nisam vozio brzo, manje od 30 na sat. Nisam bio pod dejstvom alkohola ili nešto slično. U sekundi u kojoj sam čuo udar, vidio sam i pješaka s desne strane vozila koji je nakon toga pao. Pokušali smo pomoći povrijeđenom dok nije stigla Hitna pomoć, ali kasnije su nam javili da je čovjek, nažalost, u bolnici preminuo. U narednom periodu vodit će se postupak koji će utvrditi sve okolnosti događaja, a ja sam spreman na svaku odgovornost koja se utvrdi. Nakon procedura uviđaja i davanja izjave, napustio sam Policijsku stanicu - poručio je Efendić.

U obraćanju javnosti, Efendić nije pojasnio da li je upravljao osobnim ili službenim vozilom, kako se uveliko špekulira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.