ISPRAĆAJI

Livno: Od 90-godišnje Senije Ključo oprostili se brojni građani

( A. Kamber/Avaz.ba)

Piše: A. KAMBER

19.3.2018

U subotu, 17. marta, oko ponoći, na bolji svijet je iznenada preselila jedna od najstarijih Livanjki, 90-godišnja Senija Ključo. Pozlilo joj je pred kućom kad su se vratili sa sijela od njene kćerke Jasminke, a liječnicima je, nakon kraće borbe da je zadrže u životu, preostalo da konstatiraju smrt usljed zatajenja srca. 

Ova omiljena Livanjka, u porodici, komšiluku i gradu bila je uzor majke i domaćice. Sinovi, nevjeste, kćeri i unuci pazili su je kao kap vode na dlanu, te je tako i doživjela devedesetu godinu.

Posljednjih godina imala je dva preteška gubitka. Prvo joj je umro muž Zajko, a samo koju godinu kasnije od posljedica teške bolesti i u najboljim godinama i mlađi sin Ismet. 

Nakon dženaze klanjane 19. marta ispred džamije Hadži Ahmeda Dukatara, ukopana je u gradskom haremu Kraj, na ostavljenom mjestu, između muža Zajke i sina Ismeta, a ispratio ju je veliki broj Livnjaka, te rodbine i poznanika iz drugih krajeva BiH. 

Livnjaci su inače poznati po tome da se u velikom broju odazivaju na sahrane i dženaze, na koje dođe dosta i onih koji se ne mole, kao i pripadnika drugih religija.

I svako se na svoj način oprosti od umrlih sugrađana.

( A. Kamber/Avaz.ba)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.