SARAJEVO

Dužnosnici SDA zbog stranke zanemarili sastanak o funkcioniranju vlasti FBiH?

S današnjeg sastanka ( A. kuburović/Avaz.ba)

M. R. S. - E. Ma.

20.3.2018

U Uredu predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare održan je sastanak s predstavnicima federalne izvršne i zakonodavne vlasti, na kojem su trebali biti nastavljeni razgovori o funkcioniranju vlasti u Federaciji BiH. 

No, na sastanku nisu prisustvovali dužnosnici SDA, dopredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, premijer FBiH Fadil Novalić te predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić i Jasenko Tufekčić.

Kako saznajemo, razlog nedolaska su stranačke aktivnosti. Prema informacijama do kojih smo došli, za subotu se priprema skup SDA u Sarajevu, a zbog toga su dužnosnici SDA zanemarili sastanak o funkcioniranju vlasti u FBiH i potrebama građana.

Zanimljivo je da je premijer Novalić na samom početku sastanka izašao iz zgrade Predsjedništva BiH, u kojoj je Čavarin ured, gdje je bio na nekom drugom sastanku, potpuno ignorirajući ovaj ranije dogovoreni razgovor o funkcioniranju vlasti.

Ipak, predsjednik FBiH iz reda HDZ-a održao je sastanak u nepotpunom sastavu.

Osim Mahmutbegović, Novalića i Mušića, na sastanak su pozvani i i ministrica finansija Jelka Milićević te ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, predsjedavajuća Doma naroda i Parlamenta FBiH Lidija Bradara, dopredsjedavajući domova Mladen Bošković i Vesna Švancer, kao i predsjednik Kluba poslanika Saveza za bolju budućnost BiH u Predstavničkom domu Nasir Beganović i delegat u Domu naroda Fuad Hadžimehmedović.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.