OBILJEŽAVANJE

Učinimo gradove zelenijim i zdravijim: Sutra Svjetski dan zaštite šuma

Fena

20.3.2018

Međunarodni dan zaštite šuma obilježava se svake godine 21. marta i taj dan predstavlja priliku da se podsjeti na važnost šuma i njihove zaštite, a ovogodišnji moto je „Šume i održivi gradovi - Učinimo naše gradove zelenijim, zdravijim i sretnijim mjestima za život.

Centralna manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana šuma - 2018. za Federaciju BiH bit će održana sutra u Donjem Vakufu u organizaciji Udruženja inženjera i tehničara šumarstva Federacije BiH (UŠIT FBiH), Ministarstva, poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanskog kantona – Kantonalne uprave za šumarstvo, ŠPD/ŠGD „Srednjobosanske šume/Šume Središnje Bosne“ d.o.o. Donji Vakuf i Općine Donji Vakuf.


Manifestacija je, kako navode iz UŠIT-a FBiH, podijeljena u tri dijela i obuhvata pošumljavanje, svečani, te radni dio manifestacije u okviru kojeg će biti održana XVIII redovna Skupština Udruženja inženjera i tehničara šumarstva Federacije BiH.

O stanju i perspektivama šuma i šumarstva govorit će Ahmet Lojo, profesor na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i predsjednik UŠIT-a FBiH, a predviđena je i dodjela priznanja, te promocija najnovije naučno-stručne literature, publikacija i časopisa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.