SARAJEVO

Negativno mišljenje Ustavnopravne komisije o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu

Piše: S. DEGIRMENDŽIĆ

21.3.2018

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH obavio je raspravu o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH s negativnim mišljenjem Ustavnopravne komisije.

Predlagač ovog zakona, poslanik SBB-a Mirsad Đonlagić, je tokom rasprave rekao da je u BiH problem što sportska udruženja na svakom nivou do reprezentacije BiH imaju isti status, te da se ovim zakonskim rješenjem pokušava doći do toga da Vijeće ministara bude adresa na koje će aplicirati reprezentacije.

Dušanka Majkić, poslanica SNSD-a, naglasila je da ova stranka neće podržati taj zakon jer je protivan poreznoj politici koja je u nadležnosti entiteta Republika Srpska.

Poslanik NDP-a Momčilo Novaković je rekao da je u Ustavnopravnoj komisiji bio protiv principa zakona te da isti stav ima i danas.

Kao problematičan, Novaković je apostrofirao dio zakona koji se odnosi na porezne olakšice, ističući da se zna u čijoj nadležnosti je porezna politika.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH obavio je raspravu o svim tačkama dnevnog reda današnje sjednice, a poslanici će uskoro glasati o svakoj pojedinačnoj tački. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.