VRIJEME

Narednih dana minusi, snijeg u Bosni, kiša u Hercegovini

Avaz.ba

22.3.2018

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme. Nove padavine već prijepodne na istoku i jugu i postepeno prema večernjim satima će se premještati preko cijele zemlje. U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Prognozira se između 10 i 25 centimetara novog snježnog pokrivača. 

Na krajnjem jugu se prognozira kiša koja bi od večernjih sati prešla u susnježicu ili snijeg. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. U većem dijelu Bosne vjetar prijepodne slab. Od sredine dana se očekuje jačanje vjetra sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima su izgledni i jaki udari vjetra. Temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan stepen Celzijusa. Na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine temperatura zraka od jedan do pet stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Na krajnjem jugu zemlje ujutro je moguć snijeg ili susnježica, a sredinom dana lokalno slaba kiša. Padavine većinom prijepodne. Od poslijepodnevnih sati prestanak padavina. Vjetar većinom slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno jaka bura koja će oslabiti poslijepodne. Temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan, na jugu zemlje od nula do šest stepeni.

U subotu oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana slaba kiša u Hercegovini, a na planinama u Hercegovini slab snijeg. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između minus osam i minus tri, na jugu zemlje od minus dva do dva stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između jedan i pet stepeni, na jugu do osam stepeni Celzijusa.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne u drugoj polovini dana slaba kiša. Tokom cijelog dana jače padavine u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Na planinama snijeg. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između minus četiri i nula, na jugu zemlje od tri do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu od devet do 13 stepeni Celzijusa, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.